گردشگری و سفر

یک بازیگر سفیر بومگردی‌ها شد

هجده بومگردی برتر کشور تجلیل شدند و نعمیه نظام‌دوست، بازیگر تلویزیون و سینما به عنوان سفیر فرهنگی بومگردی‌ها انتخاب شد.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، در سمینار ملی آموزشی ـ تجربی خانه‌های بوم‌گردی ایران که شنبه ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۲ در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، جمعی از بومگردی‌های کشور گردهم آمدند تا در کارگاه‌های آموزشی، روشن بابایی از «خلاقیت در گردشگری و گردشگری خوراک»، اشکان بروج از «بازاریابی کسب‌وکار خانه‌های بوم‌گردی»، محمد درویش از «پنج مؤلفه‌ای که یک خانه بوم‌گردی سبز دارد» و علی شادلو از «مدیریت بحران و مدیریت سبز در صنعت سبز» بگویند.

ابتدا یاد چهار نفر از درگذشتگان حوزه بوم‌گردی، رشید محمودیان ـ رییس سابق جامعه بوم‌گردی استان سمنان ـ، سیداکبر هاشمی باباحیدری ـ رییس سابق جامعه بوم‌گردی استان چهارمحال و بختیاری ـ، سیدهاشم طباطبایی ـ عضو هیأت مؤسس کشوری بوم‌گردی ـ و اکبر خانجان‌خانی ـ عضو هیأت مؤسس جامعه بومگردی استان یزد ـ گرامی داشته شد و لوحی به یادگار به خانواده‌های آن‌ها تقدیم شد.

در ادامه ۱۸ بومگردی برتر کشور معرفی و تجلیل شدند. این بومگردی‌ها از آذربایجان غربی، ایلام، اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، گیلان، کرمانشاه، کردستان، مشهد، بیرجند، مازندران، میمند کرمان، فارس، همدان، یزد، مرکزی و گلستان بودند.

یک بازیگر سفیر بومگردی‌ها شد

دیر بجنبید «میمند» نابود می‌شود

فهیمه عباسی، مسئول یکی از بومگردی‌های برتر از میمند کرمان که برای تقدیر دعوت شده بود، با قاب عکسی شکسته از میمند روی صحنه آمد و گفت: این قاب شکسته است؛ چراکه میمندِ من در حال تخریب است، در حال خالی شدن از سکنه. از وزیر خواهش دارم فکری به حال میمند کند، وگرنه میمندی  که در سال ۹۴ ثبت جهانی شد دیگر وجود نخواهد داشت.

نعیمه نظام‌دوست سفیر بومگردی‌ها شد

در ادامه هم نعیمه نظام‌دوست ـ بازیگر تلویزیون و سینما ـ به‌عنوان سفیر فرهنگی اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور معرفی شد. او هم از دغدغه‌های مشابهش در حوزه بومگردی سخن گفت و  افزود: نسل جدید ذهنیتی از خانه مادربزرگ‌ها ندارد و اهمیت شناخت و معرفی فرهنگ کشور به این نسل باید اتفاق افتد.

قوانین و دستورالعمل‌ ارزیابی بومگردی اصلاح شد

یاور عبیری ـ رییس هیأت مدیره جامعه بوم‌گردی ایران ـ نیز از تغییر قوانین و مقررات بوم‌گردی‌ها خبر داد و به تغییر دستورالعمل ارزیابی‌های خانه‌های بوم‌گردی اشاره کرد و افزود: بخش عمده دستورالعمل قبلی به هتل‌ها مربوط بود که با هم‌فکری‌ بین جامعه بوم‌گردی‌ و اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری بیش از ۸۰ درصد موارد ارائه‌شده برای تغییر دستورالعمل بومگردی‌ها پذیرفته شده و به‌زودی اجرایی می‌شود.

عبیری همچنین از پیگیری‌ها برای بیمه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و ثبت ۳۱ اردیبهشت‌ماه در تقویم به‌عنوان روز ملی بوم‌گردی  و آمادگی یزد و فارس برای برگزاری رویداد روز ملی بوم‌گردی خبر داد.

یک بازیگر سفیر بومگردی‌ها شد

مریم جلالی ـ معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی ـ نیز بر ضرورت تقویت قصه‌سازی و خاطره‌سازی در بومگردی‌ها تاکید کرد و صنایع‌دستی را بهانه‌ای برای روایت قصه‌ها و بوم‌گردی‌ها را مکانی برای پاسداری، نمایش و اتصال بین نسلی فرهنگی دانست و بیان کرد: امیدواریم با توجه به بوم‌گردی‌ها به سمت رویدادمحوری و خاطره‌سازی پیش رویم.

در اردکان برای راه‌اندازی بومگردی یک تا یک‌ونیم‌ میلیارد تسهیلات می‌دهند

همچنین محمدرضا دشتی اردکانی، رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی مجلس شورای اسلامی ـ گفت: اگر در هر روستا یک بوم‌گردی راه‌اندازی شود در ایجاد اشتغال‌ نقش مؤثری دارد. در اردکان یزد برای هر فردی که بخواهد بوم‌گردی راه‌اندازی کند بین یک‌ میلیارد تا یک ‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌کنیم.

دشتی اردکانی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه چند حکم خوب برای میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آوردیم، این نخستین برنامه‌ای است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به بحث گردشگری پررنگ پرداخته شده است.

رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در بودجه آینده کشور یکی از منابعی که باید به آن توجه شود صنعت گردشگری است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023