کرمانشاه؛ کلکسیونی از جاذبههای گردشگری ایران زمین
مجله خبری آبادی 118/کرمانشاه استان کرمانشاه به عنوان سرزمین جاذبههای گردشگری گوناگون، این روزها پذیرای گردشگران تابستانی از سراسر ایران است.
داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گو با مجله خبری آبادی 118، کرمانشاه را از غنی ترین استان های کشور در حوزه جاذبه های گردشگری معرفی و اظهارکرد: شرایط جغرافیایی و آب و هوایی این استان باعث شده تا همواره در طول ادوار مختلف تاریخی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: وجود کوه های سربه فلک کشیده، جنگل های انبوه، رودخانه و سراب های پرآب، دشت های وسیع حاصلخیر، طبیعت چشم نواز، روستاهایی با معماری سنتی، مردمانی با فرهنگ و آداب و رسوم غنی، جاذبه های تاریخی برجسته و مهم، یادمان های دفاع مقدس، تنوع خوراک ها و غذاها و صنایع دستی زیبا و بومی همه باعث شده تا کرمانشاه به استانی سرشار از جاذبه های گردشگری برای هر سلیقه ای تبدیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه در ادامه یکی از ویژگی های شاخص گردشگری این استان را وجود آثار تاریخی مهم عنوان کرد و گفت: معبد آناهیتا، مجموعه جهانی بیستون، تاق بستان، تاق گرا، تکیه بیگلربیگی، تکیه معاون الملک، گوردخمه های متعدد، عمارت خسرو، چارقاپی، زیج منیژه، کاروانسراها، بازار تاریخی و خانه های قدیمی تنها بخشی از جاذبه های تاریخی کرمانشاه به شمار می روند.
وی به جاذبه های طبیعی بی شمار کرمانشاه از جمله دو باغشهر صحنه و هرسین در استان اشاره کرد و افزود: سراب نیلوفر، سراب دربند صحنه، سراب فش، جنگل های انبوه بلوط در اسلام آبادغرب، مناطق حفاظت شده بوزین و مرخیل، کوه های سربه فلک کشیده پرآو و شاهو، غارهای تاریخی متعدد همچون قوری قلعه و آبشارهای ریجاب و بدر و پریشان از جاذبههای طبیعی استان هستند.
فرمانی یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی استان را منطقه ثبت جهانی شده اورامانات عنوان کرد و گفت: در این منطقه، علاوه بر جاذبه های طبیعی چشم نواز، روستاهایی وجود دارد که به واسطه معماری سنتی و بافت پلکانی و زیبایی های بی حد و اندازه خود در ایران شهره شده اند.
وی هجیج، شمشیر، داریان، تین، زردویی، ساتیاری، دودان، نجار، خانقاه، شمشیر، گلال، دشه و شرکان را از جمله روستاهای جذاب این منطقه برای گردشگران خواند و گفت: در کنار تمام زیبایی های این منطقه، وجود مردمانی با فرهنگ اصیل و آداب و رسوم غنی، عاملی شده تا گردشگران بسیاری به سوی اورامانات کشیده شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: البته در سایر مناطق استان هم روستاهای زیبایی مانند ورمقان و چرمله علیا در سنقر و کلیایی، فش در کنگاور، پیران در سرپلذهاب، هرسم و سرخه دیزه در اسلام آبادغرب، کندوله در صحنه، شالان و حریر در دالاهو، نجوبران در هرسین و گلین در گیلانغرب را داریم که گردشگر پذیری بسیار بالایی دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه وجود کوه های بلند پرآو و شاهو نیز زمینه را برای رونق توریسم ورزشی در رشته کوهنوردی در استان فراهم کرده، افزود: در این استان تعداد قابل توجهی نیز سد وجود دارد که از جمله آنها می توان به سد شیان در اسلام آبادغرب و سد جامیشان در سنقر و کلیایی اشاره کرد که در سالهای اخیر در بحث ورزش های آبی مورد توجه قرار گرفتهاند.
فرمانی به حضور مردم کرمانشاه در هشت سال دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه این استان حدود ۱۰ سال را در گیر جنگ تحمیلی بوده، برای همین یادمان های متعددی از دوران دفاع مقدس در نقاط مختلف آن قرار دارد که هرساله پذیرای تعداد زیادی از مردم و راهیان نور از سراسر کشور است.
وی در ادامه به یکی دیگر از جاذبه های مهم در کرمانشاه یعنی گردشگری خوراک اشاره کرد و افزود: کرمانشاه دومین شهر خلاق خوراک در ایران ثبت شده در سازمان یونسکو است، چرا که در این استان تنوع زیاد خوراکها، غذاها و شیرینیها را داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان از خورش خلال، دنده کباب، کباب کاردی، نان برنجی، نان خرمایی، کاک، بژی، نان برساق، نان کلانه، روغن حیوانی و… به عنوان بخشی از خوراک ها و شیرینیهای خوشمزه کرمانشاهی نام برد که در ایران شهره شدهاند.
وی در ادامه اظهار کرد: مردم کرمانشاه به واسطه تاریخی کهن و بلند بالا، دارای هنرهای دست ساز ارزشمندی بویژه حوزه بافته های داری هستند که از جمله آنها می توان به گلیم هرسین و فرش سنقر اشاره کرد.
فرمانی یادآور شد: گیوه اورامانات، چاقوی کرند، صنایع چوبی و سفال از دیگر صنایع دستی مهم کرمانشاه هستند که همواره مورد توجه گردشگران قرار گرفته اند.
وی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه با مردمی خونگرم و میهمان نواز هرساله در ایام نوروز و فصل تابستان میزبانان شایسته ای برای گردشگران در سراسر ایران است، گفت: اکنون هم که در فصل تابستان قرار گرفته ایم و در این فصل حجم مسافران زیادی وارد استان می شود، تلاش کرده ایم تا بتوانیم خدماتی مناسب و در خور شان به همه میهمانان ارائه دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در این راستا، مراکز اقامتی و تفریحی، اماکن تاریخی و جاذبه های مختلف استان مهیای پذیرش گردشگران هستند تا با خاطره ای خوب این استان را ترک کنند و سفیرانی برای معرفی هرچه بهتر کرمانشاه باشند.
انتهای پیام