یزد دیار آمیختگی هنر و بندگی با کار و زندگی است
مجله خبری آبادی 118/یزد استاندار یزد با بیان اینکه زندگی در یزد جاری است و آفتاب اگر چه سوزان اما شعاعی از وجود انسانهای خیر اندیشی است که موقوفاتی را بر جای گذاشتهاند که چشمه های همیشه جاری هستند، گفت: یزد دیار آمیختگی هنر و بندگی با کار و زندگی و از گنجینههای بزرگ معماری ثبت شده در یونسکو است.
«مهران فاطمی» شامگاه شنبه ۱۷ تیر ماه در مراسم پاسداشت سالروز ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد که در خانه تاریخی حیرانی برگزار شد، با بیان اینکه یزد شهری است که مردمانش جز راستی و درستی در کار دیگری نبودند و مناره های سر به فلک کشیده این شهر گویای این حقیقت است که سرزمین یزد با آسمان رابطه مستقیم دارد، گفت: یزد همواره تشنه باران قرار داشته و با درک صحیح مردمانش و با وجود عشق و ارادتی که به سالار و سرور شهیدان حضرت سید الشهدا (ع) دارند بعنوان حسینیه ایران نامیده شده است.
وی گفت: یزد دیار آمیختگی هنر و بندگی با کار و زندگی است و از گنجینههای بزرگ معماری ثبت شده در یونسکو است که از تار و پود ترمه و دارایی و زیلو و جاجیم تا گره های مشبک در نخل عزاداری سید الشهدا (ع)ی این شهر، همه عرصه هنر مردمان این دیار است.
استاندار با بیان این که به راستی که زندگی در یزد جاری است و آفتاب اگر چه سوزان اما شعاعی از وجود انسان های خیر اندیشی است که موقوفاتی را بر جای گذاشتهاند که چشمه های همیشه جاری هستند، افزود: فرهنگ صلح طلبی و دین مداری و نوع دوستی مردم یزد است که تحت عنوان زندگی مسالمت آمیز مطرح شده و چیدمان مسجد و عبادتگاه دیگر ادیان با هدف پرستش خدای یکتا بیانگر این است.
فاطمی با اشاره به اینکه سازمان یونسکو، یزد را استثنایی و دارای سنت ارزشمند معرفی کرده و بی گمان آنچه ثبت شده نه فقط خشت بلکه فرهنگ و پیشینه مردم این دیار است، گفت: معماری خاص مساجد و حسینیه ها و خانه های تاریخی و بادگیرهای مرتفع و قنات، شهری را بوجود آورده که می تواند الگویی برای طراحی شهرهای جهان با حفاظت از محیط زیست باشد.
وی افزود: از همه کسانی که تلاش کردند تا یزد در فهرست جهانی قرار گیرد، سپاسگزاریم و امروز وظیفه ما در کنار حفاظت از بافت تاریخی این است که باید ایجاد منافع پایدار برای مردم ساکن در بافت تاریخی و همچنین حضور بیشتر گردشگران با ملاحظات فرهنگی را فراهم کنیم.
استاندار گفت: باید با شهرهای هم تراز اجتماعی و صنعتی با یزد، مراودات داشته باشیم و این فرهنگ سخت کوشی را معرفی و نسبت به استفاده از تجربیات یکدیگر اقدام کنیم.
«احمد آخوندی» مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز در این مراسم با بیان اینکه بعد از ثبت جهانی شهر یزد در سال ۱۳۹۶، امشب دومین مراسم پاسداشت سالروز ثبت جهانی شهر یزد برگزار می شود، گفت: در پرونده ثبت جهانی فقط به آثار جهانی یزد اشاره نشده و فرهنگ یزدی به ثبت رسیده است که صداقت و درستی و تولید و کارآفرینی و همزیستی بین ادیان از جمله اینهاست.
وی افزود: برنامه ثبت جهانی یزد در سه دوره تدوین شده بود که برنامه چهار سالهی اول آن به اتمام رسید و الان در قسمت دوم یعنی برنامه 10 ساله هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: برنامه ۲۵ ساله نیز در مرحله سوم خواهد بود ولی در عین حال کارهای بسیار خوبی در این مدت شش سال در بافت تاریخی یزد انجام شده است.
آخوندی بحث مهم در برنامه دوم را احیاء سکونت در بافت تاریخی یزد خواند و گفت: باید همه ساکنین بومی با فرهنگ بومی در این بافت تاریخی مستقر شوند.
انتهای پیام