از جزیره متروکه همدان چه خبر؟
مجله خبری آبادی 118/همدان ایجاد مجموعه بزرگ تفریحی و گردشگری «جزیره شادی» در شهر بهار از سال ۹۰ در استان کلید خورد تا همدان به عنوان یکی از شهرهای گردشگرپذیر دارای بزرگترین و مجهزترین پارک آبی کشور شود و از این طریق بخش گردشگری را رونق بخشد.
این پروژه بزرگ گردشگری استان بعد از آغاز فعالیت بخش های کارتینگ، فروشگاه، سفرهخانه و دریاچه به گفته سرمایهگذار، بهعلت ارائه گزارشات غیرواقع و هدفمند تعطیل شد و عملاً مهمترین و اصلیترین بخش این مجموعه که همان پارک آبی و شهربازی است، اجرایی نشد.
در نوروز امسال گردشگران برای حضور در این مجموعه تفریحی گردشگری با درهای بسته مواجه شدند که اینگونه به نظر میرسد «جزیره شادی» بهطور کامل تعطیل شده است بنابراین مجله خبری آبادی 118 در راستای بررسی آخرین وضعیت این پروژه بزرگ گردشگری استان همدان با متولیان امر به گفتوگو پرداخت.
جزیره شادی همچنان بلاتکلیف است
سرمایهگذار مجموعه بزرگ تفریحی و گردشگری جزیره شادی همدان با بیان اینکه این پروژه همچنان بلاتکلیف باقیمانده است، گفت: با وجود اینکه افزون بر ۱۵ نفر از مسئولان استانی در سال ۹۰ قرارداد مشارکت پروژه تفریحی گردشگری جزیره شادی را امضاء کرده بودند و قرارداد توسط کمیته انطباق شهرستان بهار تأبید شده بود، به درخواست شهرداری و شورای شهر بهار باطل شد.
رضا اسدی در گفتوگو با مجله خبری آبادی 118، اظهار کرد: میزان سرمایهگذاری این پروژه تا سال ۹۱، ۳۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده که انجام شده و امروز با این وقفهای که در اجرای طرح ایجاد شده است، با وضعیت نرخ دلار حداقل ۸۰۰ میلیارد تومان نیاز است تا پروژه تکمیل شود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۰-۹۱ میتوانستیم تمامی فازهای جزیره شادی را با ۷۰ میلیارد تومان راهاندازی کنیم، افزود: به لطف مدیران شهرستان بهار قرارداد این پروژه به درخواست شهرداری و شورای شهر بهار باطل شده و همچنان بلاتکلیف مانده این در حالیست که براساس مفاد قرارداد فی مابین از زمان بهره برداری پروژه، شهرداری به صورت سالیه از درآمد تصاعدی بهره مند میشد در ضمن براساس مفاد همین قرارداد از سرمایه گذار حق واگذاری و تغییر کاربری پروژه سلب شده بود.
اسدی با اشاره به اینکه جلسه با شهرداری، شورا و فرماندار بهار داشتیم، یادآور شد: متأسفانه مسئولان این شهرستان شرایطی را مطرح میکنند که برای هیچ سرمایهگذاری امکانپذیر نبوده و در واقع قرارداد برد- برد نیست علاوه بر آن شهرداری با تأیید شورای شهر بهار یک بار قراردادی را که تمام مراحل قانونی را طی و تمامی مجوزهای قانونی را دریافت کرده بود را باطل کرده، حال وعده وعیدهای شفاهی در حمایت از سرمایه گذاری سالم آن هم در بخش گردشگردی دارای ریسک بسیار بالایی است.
این سرمایهگذار بومی با بیان اینکه همچنان علاقهمند به سرمایهگذاری در این پروژه هستم، اظهار کرد: تمام تجهیزات پارک آبی را خریداری کرده و وارد کشور شده است و ۱۰ سال نگهداری کردهایم تا این مجموعه تفریحی گردشگری راهاندازی شود، حال منتظر اقدام مسئولان استان در حمایت از سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال پایدارهستیم.
خبرگزاری مجله خبری آبادی 118 در ادامه به سراغ شهردار وقت بهار که در زمان آغاز پروژه سمت داشت رفته و مصاحبهای را ترتیب داد.
جزیره شادی با هدف اشتغالزایی برای جوانان بهاری کلید خورد
شهردار وقت بهار نیز با حضور در دفتر مجله خبری آبادی 118 گفت: پروژه جزیره شادی بهار با غرض ورزی برخی به دستگاه قضایی کشیده و متوقف شد.
علیاصغر شیری با بیان اینکه استان همدان با وجود اینکه یکی از شهرهای تاریخی و گردشگری است اما از نظر تجهیزات گردشگری انسان ساخت ضعیف بوده، اظهار کرد: از طرفی شهر بهار یکی از شهرهای کشاورزی است که سالانه با کمبود آب مواجه خواهد شد و با تغییر فصل جوانان بسیاری در این شهر بیکار میشوند بر همین اساس ایجاد یک مجموعه گردشگری با هدف تقویت بخش گردشگری استان و اشتغالزایی نیروی کار جوان شهر بهار در این مجموعه، توسط مدیریت شهری کلید خورد.
وی با اشاره به اینکه شهر بهار در حمایت از مرکز استان قابلیت این را داشت که بخشی از بار گردشگری را به دوش بکشد، تصریح کرد: قرار گرفتن شهر بهار در محور ترانزیتی یکی دیگر از قابلیتهای این شهر برای ایجاد مجموعه گردشگری بود که این فکر را ایجاد کرد که یک مجموعه بزرگ گردشگری را در شهر بهار ایجاد کنیم تا ظرفیت گردشگری استان را بالا ببرد.
شیری یادآور شد: مقدمات این طرح و طرح مطالعاتی و سایت پلان توسط مشاور ارائه شد و در نهایت مقدمات کار برای دریافت مجوز از سوی مدیریت شهری انجام شد و تمامی مراحل برای دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح انجام گرفت و در مرکز خدمات سرمایه گذاری استان به عنوان یکی از پروژههای مهم استان فراخوان جذب سرمایهگذار گذاشته شد.
جزیره شادی به تصویب مسئولان استانی رسیده است
شهردار اسبق بهار با تأکید بر اینکه اراضی مورد نظر پروژه براساس قانون تملک شده و با مجوز شورای شهر تملک شد، ادامه داد: مساحت پیشبینی شده برای مجموعه جزیره شادی ۳۰ هکتار بوده که حدود ۱۲.۵ هکتار از اراضی را شهرداری تملک کرد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری برآورد شده برای این طرح ۳۵.۵ میلیون یورو بود، گفت: با توجه به اینکه شهرداری بهار به لحاظ مالی توان اجرای این پروژه را نداشت و از طرفی سیاست واگذاری امور به بخش خصوصی بود، پروژه به مشارکت گذاشته شد و یک سرمایهگذار بومی بعد از دو سال رایزنی و هماهنگی با دستگاههای مختلف موفق به انعقاد قرارداد شد.
شیری با بیان اینکه این قرارداد مصوبه شورای شهر بهار و لازم الاجرا بوده است، خاطرنشان کرد: براساس این قرارداد مقرر شد ۱۲.۵ هکتاری که توسط شهرداری تملک شده بود، در اختیار سرمایهگذار قرار بگیرد و مابقی را سرمایهگذار صرفاً برای احداث مجموعه تفریحی توریستی تملک کند.
وی با تأکید بر اینکه همچنین براساس این قرارداد سرمایهگذار در ازای دریافت این زمین، مکلف است سالیانه و به صورت مادام العمر سودی را به شهرداری بپردازد، اظهار کرد: قرارداد مصوبه شورا و تأییدیه تمام مسئولان شهرستانی را گرفته است.
شهردار اسبق بهار تأکید کرد: براساس ماده ۸۰ قانون قبلی و ماده ۹۰ اصلاحات قانون تشکیلات شوراهای اسلامی، اگر بر مصوبهای ظرف دو هفته توسط مسئولان امر ایرادی گرفته نشود، لازمالاجراست.
وی با بیان اینکه ایجاد مجموعه تفریحی گردشگری جزیره شادی در کمیته انطباق فرمانداری نیز مورد تأیید و تصویب قرار گرفت و به تأیید مسئولان استانی نیز رسید، یادآور شد: در سال ۹۱ حرف و حدیثهایی در استان شنیده شده به همین علت بنده از مدیرکل بازرسی استان همدان دعوت کردم تا در این زمینه بررسی دقیقی انجام دهند که با گزارش های ارائه شده قانع شد و حتی مدیرکل بازرسی استان در آن زمان گفت شهرداری بهار بهترین و بزرگترین کارها را در راستای جذب سرمایهگذار انجام داده است.
توقف پروژه از سال ۹۳
شهردار اسبق بهار با اشاره به اینکه سرمایهگذار نزدیک به ۳۷ میلیارد تومان هزینه کرده بود، افزود: در سال ۹۳ براساس گزارش راهوشهرسازی پروژه را متوقف کردند در حالیکه اگر ساخت وساز در جزیره شادی بیش از حد مجاز بود باید به کمیسیون ماده ۱۰۰ میرفت نه اینکه پروژه متوقف شود.
وی تصریح کرد: بعد از اینکه خدمت بنده در شهرداری بهار تمام شده بود، در سال ۹۳ گروه بازرسی مجدداً در این زمینه ورود کرد که متأسفانه مدارک و مستندات کافی به آنها ارائه نشده بود این در حالیست که در سال ۹۱ تمامی مدارک و مستندات به طور کامل به گروه بازرسی ارائه شده بود.
شیری با بیان اینکه شهردار وقت و نیروهای شهرداری در آن زمان متأسفانه مدارک کافی را ارائه نداده بودند، ادامه داد: حتی از ارائه نقشههای این مجموعه خودداری کرده بودند و اعلام کردند این پروژه مصوبه شورا نداشته است بنابراین در سال ۹۳ براساس گزارش ناقصی که توسط شهرداری وقت بهار ارائه شده بود، برای بنده و یکی از نیروهای شهرداری و سرمایهگذار پرونده قضایی تشکیل دادند که در بازپرسی تبرئه شدیم.
جزیره شادی سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسید اگر…
وی با اشاره به اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی در راستای حمایت از سرمایهگذاری در استان این پرونده را مجدد بررسی کرد که در نهایت به این نتیجه رسید این گزارشات مغرضانه بوده و تمام اقدامات شهرداری مطابق قانون بوده است، اظهار کرد: ستاد اقتصاد مقاومتی جلساتی را برگزار و مصوب کرد که کار براساس قرارداد ادامه پیدا کند اما جای تعجب دارد که چطور این پروژه که مصوبه شورا را داشته و عملیات اجرایی آن براساس قرارداد انجام شده است، قراردادش را باطل کردند در حالیکه اگر قرار بود چنین قراردادی ابطال شود، باید در دیوان طرح میشد.
شهردار اسبق بهار با تأکید بر اینکه اگر اجازه میدادند جزیره شادی روال قانونی خود را طی کند، در سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسید، افزود: این پروژه به خوبی آغاز شده بود و سرمایهگذار در همان سال ۳۷ میلیارد تومان هزینه کرد که مسئولان استانی به این پروژه بزرگ که استانی است، توجه بیشتری داشته باشند.
وی یادآور شد: پیشبینی اشتغال جزیره شادی ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر بود ضمن اینکه رونق گردشگری استان را به همراه داشت و باعث میشد مجموعههای اقامتی و تفریحی همدان و بهار افزایش پیدا کند اما متأسفانه این پروژه ۱۰ سال است که راکد مانده و کسی هم پاسخگو نیست.
سرمایهگذار جزیره شادی خواسته معقولی ندارد
عضو شورای شهر بهار نیز با بیان اینکه سرمایهگذار جزیره شادی به میز مذاکره آمده است اما خواستههای معقولی ندارد، به خبرنگار مجله خبری آبادی 118، گفت: شورای شهر بهار آمادگی دارد با سرمایهگذار جزیره شادی به مذاکره بنشیند تا این پروژه را به نتیجه برساند.
سعید ماهری با اشاره به اینکه سرمایهگذار جزیره شادی هزینههای نجومی برای این پروژه اعلام کرده که مورد قبول ما نیست، اظهار کرد: یکی از نیازهای اصلی شهر بهار مجموعه رفاهی تفریحی است که در سال های گذشته پروژه جزیره شادی کلید خورد اما متأسفانه قرارداد درستی از سوی شهرداری و سرمایهگذار بخش خصوصی صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه دستگاههای امنیتی و قضایی در زمینه جزیره شادی ورود کردند، یادآور شد: ابطال اسناد صورت گرفته و با سرمایهگذار نیز جلساتی برگزار کردیم تا هر چه زودتر این پروژه را به نتیجه برسانیم.
شورای شهر بهار به دنبال تعیین تکلیف جزیره شادی است
این عضو شورای شهر بهار خاطرنشان کرد: پروژه جزیره شادی ۱۰ سال است که راکد مانده و این دوره شورای شهر بهار به دنبال تعیین تکلیف پروژه است.
وی با اشاره به قرارداد بین شهرداری و سرمایهگذار بخش خصوصی درباره پروژه جزیره شادی، بیان کرد: در قراردادی که بین شهرداری و سرمایهگذار منعقد شده بود، زمین به مدت ۱۰ سال به صورت رایگان به بخش خصوصی واگذار شده و زمینهای شهرداری به نام شخص واگذار شده در حالیکه این پروژه مشارکتی بوده است.
ماهری با تأکید بر اینکه به مردم بهار وعده دادهایم که این پروژه به زودی و به نفع مردم بهار به نتیجه خواهد رسید، یادآور شد: اسناد به زودی به شهرداری برمیگردد و به بخش خصوصی جدید واگذار خواهد شد.
عضو شورای شهر بهار تأکید کرد: به طور قطع ابطال قرارداد جزیره شادی انجام خواهد شد و تا پایان امسال این پروزه تعیین تکلیف میشود.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پارک موضوعی سه هکتاری غرب کشور، افزود: عملیات اجرایی پارک موضوعی سه هکتاری غرب کشور در روبروی جزیره شادی تا پایان ماه جاری آغاز خواهد شد تا جای خالی جزیره شادی را برای مردم بهار پر کند.
بهگزارش مجله خبری آبادی 118، جزیره شادی تنها پروژه گردشگری همدان نیست که دچار رکود شده بلکه پروژههای بزرگ تفریحی گردشگری دیگری از جمله مجموعه اقامتی گردشگری عصر طلایی هگمتانه، اسکای مال، پارک آمادای و مسیر گردشگری سلامت در همان ابتدای راهاندازی به تعطیلی کشیده شده و یا فقط در حد طرح باقی مانده اند.
حال سوال اینجاست که چطور میشود استانی که ادعای گردشگری بودن را دارد و سال های سال شعار مسئولانش این بوده که همدان باید به سمت گردشگری برود نمیتواند یک پروژه گردشگری را به اجرا دربیاورد؟ چراکه حداقل لازمه جذب گردشگر ایجاد زیرساخت های تفریحی و گردشگری است.
وجود پارک آبی، شهربازی و مراکز خرید از جمله جاذبههای گردشگری در دنیا و کشور محسوب میشوند که در بسیاری از استان ها ایجاد شده است اما چرا همدان موفقیتی در ایجاد این جاذبهها ندارد؟
انتهای پیام