رسالت معلمان فقط آموزش نیست؛ نقش حمایتگری معلم در رشد شخصیتی دانشآموزان

یک روانشناس با تاکید بر نقش حمایتگری معلمان در رشد شخصیتی دانشآموزان، گفت: رسالت معلمان بسیار فراتر از انتقال دانش است. اگر یک معلم رسالت خود را بشناسد، قطعاً با دستان خود بنای پر مهری را برای آینده دانشآموزان خواهد ساخت.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، طاهره سادات بدری با اشاره به رسالت معلمان و نقش آنها در ایجاد اعتماد و عزتنفس دانشآموزان، گفت: رسالت معلمان بسیار فراتر از انتقال دانش است. اگر یک معلم رسالت خود را بشناسد، قطعاً با دستان خود بنای پر مهری را برای آینده دانشآموزان خواهد ساخت.
وی افزود: معلمان میتوانند فضایی را ایجاد کنند تا دانشآموزان به ارزشهای مدرسه احترام بگذارند و اعتمادبهنفس آنان را نیز ارتقا دهند. اما اگر فضای تحصیل با ترس و استرس همراه باشد، راندمان تحصیل کاهش مییابد. همچنین معلمان باید بازخوردی سازنده ارائه دهند و بر نقاط قوت دانشآموزان تمرکز کنند.
بدری خاطرنشان کرد: اولیای مدرسه باید برای دانشآموزان حس تعلق ایجاد کرده و یکسری فعالیتهای گروهی شکل دهند تا دانشآموزان در تصمیمگیریهای مدارس شرکت داشته باشند.
وی که در برنامهای رادیویی گفتگو میکرد، لزوم ایجاد اعتمادبهنفس در معلمان و پذیرش اشتباهات از سوی آنان را یادآوری کرد و گفت: معلم باید بابت اشتباهات خود عذرخواهی کند که نقشی اساسی در ایجاد اعتمادبهنفس در میان دانشآموزان خواهد داشت. معلم باید فرصت موفقیت را برای همه دانشآموزان ایجاد کند و این روند باعث افزایش اعتمادبهنفس دانشآموز حتی افراد ضعیف، میشود.
بدری معتقد است دانشآموزان ضعیف احساسی از منِ ناتوان خواهند داشت و هیچگاه برای موفق شدن تلاش نخواهند کرد.
این روانشناس در بخش دیگری از سخنان خود حمایتگری معلم را الزامی دانست و افزود: دانشآموزان باید تشویق شوند تا به مقررات مدرسه تن دهند. این حمایت باعث میشود دانشآموزان حل مسئله را فرا گرفته و با استرس های خود مقابله کنند.
انتهای پیام