گردشگری و سفر

خراسان رضوی پیشتاز تقویم رویدادهای گردشگری کشور با ۸۶ عنوان ثبت‌شده

مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت:  ۸۶ رویداد در تقویم رویدادهای کشوری ثبت شده و ما مقام اول را در کشور داریم که ۹ مورد از این رویدادها مربوط به مشهد است.

یوسف بیدخوری در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118 در حاشیه مراسم رونمایی آیین سنتی حکاکی سنگ شرف شمس اظهار کرد: ثبت رویدادهای گردشگری در تقویم گردشگری کشور دقیقاً با همین هدف آماده شده‌اند که رویدادهایی که مناسب جذب گردشگر و زائر هستند، در تمام شهرستان‌های استان برگزار شوند.

وی افزود: در حال حاضر ۸۶ رویداد در تقویم رویدادهای کشوری ثبت شده و ما مقام اول را در کشور داریم. ۹ مورد از این رویدادها مربوط به مشهد است که آیین سنتی حکاکی سنگ شرف شمس یکی از برنامه‌هاست.

بیدخوری عنوان کرد: یک بازه زمانی مشخص برای این رویدادها در نظر گرفته‌ایم تا زائران و گردشگرانی که قصد بازدید از این رویدادها را دارند، بتوانند آن را در برنامه‌ خود بگنجانند. در حال حاضر با توجه به پیگیری برگزاری این رویداد باید تلاش شود برگزاری آن ادامه‌دار شود تا در نهایت بتوان در سال آینده به رویدادی با جذب گردشگر بالا تبدیل شود.

وی بیان کرد: چیزی که در حال حاضر در استان ما وجود دارد، بیشتر گردشگری مبتنی بر زیارت است. وجود مضجع شریف حضرت رضا(ع) کمک کرده تا تمام علاقه‌مندان و شیعیان، چه ایرانی و چه خارجی به مشهد سفر کنند و این زمینه‌ای برای ورود گردشگران است. به نظر می‌رسد آسان‌ترین نوع گردشگری، گردشگری زیارت است؛ اما هنر ما این است که از حضور گردشگران استفاده بیشتری ببریم. حضور و ماندگاری بیشتر آن‌ها می‌تواند از لحاظ اقتصاد گردشگری اثرگذار باشد، به همین دلیل است که در حال برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای برگزاری رویدادها هستیم.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: چند سالی است که در کنار رویدادها، به اقامتگاه‌های بوم‌گردی نیز توجه ویژه‌ای داشته‌ایم، زیرا نمی‌خواهیم تمرکز اقامت تنها در مشهد باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه مشهد با توجه به اینکه نیمی از واحدهای اقامتی کشور را در خود جای داده، در طول سال مشکل اقامت ندارد. فقط در دهه آخر صفر و ایام نوروز است که از دستگاه‌های اجرایی کمک می‌گیریم و این را وظیفه‌ای حاکمیتی می‌دانیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های سالن‌های سرپوشیده، فضاهایی که شهرداری در اختیار دارد، فضاهای مساجد و اوقاف استفاده کنیم. بسیاری از این مکان‌ها مجوز رسمی ندارند، اما ظرفیت‌هایی هستند که با هماهنگی‌های انجام ‌شده در اختیار زائران قرار داده می‌شوند. برای مثال در مجموعه پارک زائرپذیر غدیر حدود ۲۵ هزار نفر در بهترین شرایط اقامت داده می‌شوند و در طول تابستان و ایام دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جاذبه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی در شهرستان‌ها

بیدخوری اضافه کرد: اما در شهرستان‌ها این وضعیت آن‌گونه که ما می‌خواهیم نیست و اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی می‌توانند بیشتر جاذب باشند، زیرا مشهد به بسیاری از شهرستان‌ها نزدیک است. در اقامتگاه‌های بوم‌گردی ۳ مولفه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی وجود دارد و گردشگران می‌توانند انواع غذاهای مختلف محلی را در این اقامتگاه‌ها تجربه کنند. این اقامتگاه‌ها بعضاً ثبت ملی شده‌اند و میراث ما هستند.

وی خاطرنشان کرد: این ابتکار که از طرف معاونت گردشگری کشور در نظر گرفته شده، بسیار خوب است و ما در خراسان رضوی اهمیت ویژه‌ای برای آن قائل هستیم. ما سعی کرده‌ایم هر رویدادی که بتواند در قالب تورهای گردشگری جذابیت داشته باشد و مردم جامعه محلی نیز بخواهند از آن بازدید کنند را دنبال کنیم و پیگیر تعداد بیشتری از این رویدادها تا آخر سال باشیم.

جایگاه گردشگری غذا در خراسان رضوی

بیدخوری اظهار کرد: در حال حاضر گردشگری غذا تا حدودی جایگاه خود را در استان پیدا کرده است. برخی از غذاها مانند شیشلیک ملی شده‌اند و برخی دیگر نیز در شهرستان‌های استان ثبت شده‌اند، اما هنوز جای کار زیادی وجود دارد. ثبت این غذاها کمک می‌کند تا تبدیل به برند شوند و افراد زیادی به دنبال انواع غذاهای محلی باشند. ما غذاهای سنتی را در قالب اقامتگاه‌های سنتی و بوم‌گردی ترویج می‌کنیم. شهرستان‌ها نیز معمولاً سراغ غذای محلی خود رفته‌اند و کارهای زیادی انجام شده است، اما باید به همین منوال ادامه داد تا بتوانیم از این ذخایر بیشتر استفاده کنیم.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: شاید هنوز آن‌طور که باید جایگاه خود را پیدا نکرده‌ایم، اما حتی در همین واحدهای اقامتی در مشهد که شبیه هتل، هتل آپارتمان و یا مهمانپذیر هستند، سفره‌خانه‌های سنتی ایجاد شده تا بتوانند غذای محلی را بیشتر به علاقه‌مندان ارائه کنند.

بیدخوری عنوان کرد: در بحث اقامتی که در نوروز داشتیم، با توجه به اینکه میانگین ماندگاری زائر در شهر مشهد و استان حدود ۳ شب است، به مرز ۷ میلیون نفر رسیدیم. البته تعداد ورودی‌ها یک‌سوم این تعداد است، زیرا باید تقسیم بر ۳شود. بیشتر ظرفیت‌هایی که اشاره کردم، شامل واحدهای اقامتی رسمی شامل هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مهمانپذیرها، خانه‌مسافرها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و زائرسراها بوده است. در حوزه موقت از ظرفیت‌های زائرسرای آستان قدس رضوی، زائرسراهای ارزان‌قیمت زیر نظر بنیاد زائر، حسینیه‌ها، اوقاف و امور مساجد، شهرداری‌ها و در قسمت اضطراری از ورزش و جوانان، سپاه و هر جایی که لازم بود استفاده کرده‌ایم.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: امسال  علی‌رغم برودت هوا و بارندگی، هیچ مشکلی از لحاظ اقامت زائران نداشتیم. شکایات و تماس‌هایی که به ما می‌رسید نیز به صورت ۲۴ ساعته پاسخ داده می‌شد. مشکل خاصی در زمینه تامین اسکان در ایام نوروز نداشتیم. ما جزو معدود شهرها و استان‌هایی هستیم که در طول سال مشکل اقامت نداریم و هر زمانی که مسافران به مشهد سفر کنند، می‌توانند در واحدهای اقامتی رسمی اسکان داشته باشند.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023