اجتماعی

وضعیت اجرای طرح‌های حمایت از مادران باردار نیازمند و کودکان دچار سوء تغذیه در ۱۴۰۳

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اجرای طرح «حمایت از مادران باردار نیازمند و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال» و طرح «امنیت غذایی کودکان دچار سوءتغذیه» در سال ۱۴۰۳ توضیح داد.

زهرا قیومی در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118، با اشاره به اجرای طرح «حمایت از مادران نیازمند باردار و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال»، اظهار کرد: این طرح از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به عنوان یکی دیگر از طرح‌های حمایتی دولت اجرا و بر روی شبکه ملی اعتبار پیاده‌سازی شد. به گونه‌ای که برای ۲۳ هزار مادر باردار و شیرده در دهک اول درآمدی با اولویت هشت استان کم برخوردار و نیز توجه به نرخ باروری شهرستان‌های استان‌های هدف، در بستر طرح کالابرگ الکترونیکی، سبد غذایی رایگان ارائه شد.

وی ادامه داد: این مادران از طریق شارژ اعتبار حساب یارانه سرپرستان خانوار به مبلغ ماهانه ۴۰۰ هزار تومان، می‌توانستند از اقلام سبد غذایی معین از فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ الکترونیک را تا پایان سال استفاده کنند.

به گفته مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طرح حمایت از مادران نیازمند باردار و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال با همکاری بنیاد کرامت رضوی – آستان قدس رضوی، طی سال گذشته در راستای اجرای مفاد ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ارائه سبد غذایی و بهداشتی رایگان به مادران نیازمند باردار و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال اجرا شد.

وی تاکید کرد: مبلغ برای مادران مشمول طرح، در دهک اول، جدای از مبلغ یارانه‌ای بود که به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. البته علاوه بر این طرح، طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال نیز طی سال گذشته اجرا شد.

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: در طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال، کودکان دچار کم‌وزنی، کوتاهی قد و لاغری از سوی وزارت بهداشت به وزارت رفاه معرفی شدند و پس از استحقاق‌سنجی خانوارها، کودکان خانوار دهک‌های اول تا هفتم شناسایی و تحت پوشش طرح امنیت غذایی وزارت رفاه قرار گرفته و اعتبار یک میلیون تومانی به کودکان مشمول در خانوارهای دهک ۱ تا ۵ و ۶۰۰ هزار تومانی به کودکان مشمول در خانوارهای دهک ۶ و ۷ جهت تهیه بسته رایگان غذایی تعلق می‌گرفت.

وی افزود: در راستای حفظ کرامت انسانی و اطمینان از تامین نیازهای کودکان این خانوارها، سبدی حاوی اقلامی از جمله لبنیات (دربرگیرنده شیر، ماست و پنیر)، پروتئین (شامل تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز با تاکید بر گوشت گوساله بدلیل بالاتر بودن میزان پروتئین آن نسبت به گوشت گوسفند)، حبوبات (با تاکید بر عدس بدلیل موثرتر بودن در رشد کودکان)، نان و غلات، سبزیجات و میوه‌ها (نظیر گوجه، هویج، کدو سبز و پیاز)، خرما، مغزیجات / بلغور گندم جهت خرید خانوارها از طریق ارائه در بستر طرح کالابرگ الکترونیکی تعریف شد.

قیومی در پاسخ به این سوال که آیا دو طرح مذکور در سال ۱۴۰۳ نیز اجرا خواهد شد؟ اینطور توضیح داد: در صورت تامین و تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه، این طرح‌ها ادامه خواهد داشت. باید منتظر میزان اعتبار بود تا ببینیم چقدر می‌توان افزایش برای سبد غذایی کودکان و مادران متناسب با اقلام سبد غذایی معین را در نظر گرفت.

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: شیوه اجرای طرح امنیت غذایی کودکان هم مانند سال ۱۴۰۲ خواهد بود که از طریق تن‌سنجی خانه‌های بهداشت و با ارائه فهرست مشمولین از سوی وزارت بهداشت و وسع‌سنجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همانند سال گذشته در بستر شبکه ملی اعتبار و طرح کالابرگ الکترونیکی خواهد بود.

وی همچنین درخصوص اجرای طرح حمایت از مادران طی سال جاری نیز بیان کرد: قطعا با تامین اعتبار ماده ۲۴، این طرح برای تمام مادران دارای فرزند شیرخوار سراسر کشور در دهک اول تا سوم اجرا خواهد شد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023